mandag 15. mars 2010
onsdag 10. februar 2010
Vi kan identifisere oss med innslaget etter hvilket kontentum som er her. Man hører i bakgrunnen folk som prater, akkurat som en vanlig dag på en cafe.
Målgruppen her er vg - lesere, både menn og kvinner i alle aldre.
Det fungerer helt greit. Men det kan bli litt mye av og til, med tanke på pratingen. Det kan gå litt for fort i svingene!
Den geografiske avstanden har noe å si her. Man hører det amerikanske innslaget i bakgrunnen er ganske dårlig - man hører nesten ikke hva de sier. Dette har kanskje noe med at den amerikanske versjonen er blitt spilt inn et annet sted, og ikke av en god kvalitet. Eller så kan det være signalene fra Amerika til Norge ikke var noe gode på den tiden. Det er stor forskjell på da og nå!
onsdag 3. februar 2010
A-pressens kjernekompetanse er å innhente, tilrettelegge, produsere og distribuere informasjon. Konsernsjefen er Even Nordstrøm og Erik Nord er styrets leder.
Edda Media er et hundre prosent eid datterselskap av Mecom Group plc - et mediekonsern i London. I Edda Media et arbeidsutvalgt fordelt på fire faste medlemmer, og den konserntillitsvalgte er Jan Erik Skau.
Appels nye berøringsskjerm, og er en hybrid mellom smartphone og en laptop.
Skjermen ser ut som en stor iPhone, vel ti tommer stor og med skjermen helt ut til kantene.
Kameravinkelen er ofte slik at vi ser nærbilde av personene, handsome og Belle.
Det er ikke mange dialoger i filmen. Det er som regel er forteller.
Som jeg forstår, er det den samme musikken gjennom hele filmen.
tirsdag 26. januar 2010
- Filmeindutrien bvegynte for alvor i 1895 i Paris, da brødrene Lumierè viste bilder for et betalende publikum. De reiste med visninger til andre europeiske byer og New York. Apparatet var lett å bære med seg, og kunne samtidig brukes til å ta opptak, framkalling og framvisning.
Film ble veldig populært, og mennesker fikk kjennskap til folk fra andre deler av verden gjennom filmene. Det ble også forsøkt å få publikum fra middelklassen.
Det var ikke alle som likte det som ble vist, derfor ble det innført sensur.
I 1910 var to tredeler av filmene franske.
I USA var filmindustrien veldig populær, og det industrien var preget av monopoler. Dermed var det vanskelig for europeiske filmindustrier å komme til.
Filmene var stumfilmer, og dermed skjønte alle seere det samme språket. Men i 1927 kom den første lydfilmen, The Jazz Singer.
I 1939 kom en av de mest kjente første fargefilmene, Trollmannen fra Oz.
2) Hvilket land dominerte filmindustrien i begynnelsen?
- Frankrike dominerte filmindustrien i begynnelsen.
3) På hvilke måter representerte plateindustrien et brudd med tidligere musikktradisjoner?
- Musikken kunne etterhvert lagres og det ble mulig å dokumentere stil og improvisasjoner – noe som før bare hadde vært mulig med skriftlige notater. Nå kunne man sitte hjemme i sin egen stue og bygge opp sin egen platesamling. Plateindustrien gjorde musikkopptak til en kommersiell virksomhet.
4) Hva er hovedforskjellen på amerikansk og europeisk kringkasting?
- BBC ble etablert som statlig monopol i Storbritannia og hadde sendinger fra 1922. BBC ble modell for mange europeiske land. Radioen i USA var reklamefinansiert, og inntektene var store.
Når det gjaldt utviklingen av fjernsynet, ble det under andre verdenskrig en pause. Ressursene var knappe, og utviklingen av teknologi ble brukt på militære formål i stedet.
Allmennkringkasting finansieres både gjennom lisens og reklame. I Norge finansieres NRK hovedsakelig gjennom lisens, mens Kanal 24, P4 og TV2 er reklamefinansierte. Alle disse er allmennkringkastere.
tirsdag 12. januar 2010
Oppgave 1 - største medieøyeblikk 2009
Det jeg kanskje forbinder mest med året 2009, er svineinfluensaen. Ikke bare er det en pandemi, men det ble også årets ord! Det er ikke akkurat et stort medieøyeblikk, fordi dette var jo ikke noe vi ville skulle skje. Men grunnen til at jeg valgte dette, var fordi jeg fulgte med på nyhetene, og så reklamer om svineinfluensaen omtrent hver dag.
Oppgave 2 - de to største medieøyeblikk
Når det er snakk om største medieøyeblikk over tidene, er det vanskelig å peke ut noen konkrete. Jeg følger ofte med når det skjer katastrofer, og da tenker jeg spesielt på tsunamien andre juledag 2004. Det som gjorde mest inntrykk, var når de viste filmsnutter av tsunamien, og du så hvor grusomt det var. Jeg får grøssinger bare av å tenke på det. Jul 2009 var det 5 år siden det skjedde. Det ble vist på tv i jula, der norske overlevende tente lys til minne for de kjente som ikke klarte seg. Jeg husker denne hendelsen utrolig godt, derfor velger jeg denne!
Jeg kommer ikke på noen gode positive medieøyeblikk, så jeg velger Barack Obama. Jeg fulgte egentlig en del med på når den nye presidenten skulle bli valgt i USA, og det at det ble Obama syntes jeg er veldig bra. Det jeg synes er veldig kult, er at han er den første fargede presidenten i USA!
Jeg syntes det er vanskelig å komme på positive medieøyeblikk, det er som regel de negative du kommer på. Dermed har ikke jeg så mye å komme med akkurat her.Men jeg syntes alltid det er moro å høre når Start vinner kamper, eller følge med på dame landslaget i håndball!